Patrick Cogenbach, Centrum voor Osteopathie, Den Haag

Voorkeurshouding en osteopathie

Een voorkeurshouding (het draaien van het hoofd naar maar 1 zijde) van uw baby met het hoofdje naar links of rechts is ook een veel voorkomend probleem. Tijdens de zwangerschap en bevalling kunnen er forse krachten vrijkomen die dit probleem kunnen veroorzaken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een nekwervel niet goed beweegt of vast zit aan één kant. Dit resulteert in het kijken naar één zijde, vaak naar de kant die wel goed beweegt. Het is erg belangrijk dat uw baby naar beide kanten het hoofdje moet kunnen bewegen, omdat dit de ontwikkeling van uw baby kan belemmeren.

Een voorkeurhouding kan ook worden veroorzaakt door een afplatting van de schedel aan één zijde. Uw baby kan gedurende de zwangerschap op een dusdanige manier hebben gelegen waardoor dit kan ontstaan. Er moet dan worden gekeken waar de blokkades in de schedel zitten. Dit kunnen wij verhelpen met zachte mobiliserende technieken om zo deze blokkades te verhelpen.

We werken ook nauw samen met diverse kinderfysiotherapeuten om u hierbij te kunnen helpen en met u te bespreken voor de beste behandeling. Wij raden u aan om contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken wat betreft de behandeling(en) van uw baby.

 

Informatie


In de media zijn onlangs enkele risicovolle technieken in opspraak geraakt bij het behandelen van baby’s. Therapeuten zouden baby’s onder andere gekraakt en dubbelgevouwen hebben.

In onze praktijk worden deze technieken bij baby’s absoluut en nadrukkelijk nooit toegepast. Veiligheid staat absoluut voorop bij ons en wij behandelen uw baby met de grootste zorg.

Patrick Cogenbach
Osteopaat DO – MRO 

T.  070 - 32 33 663
M. 06 - 135 18 384 
E.  info@osteodenhaag.nl