Osteopathie in Den Haag

Waarom osteopathie?

Een osteopaat is altijd op zoek naar oorzaken van een (pijn)klacht. Het lichaam wordt in zijn geheel onderzocht in al zijn facetten (spieren, gewrichten, organen, enzovoort) om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van de situatie.

 

Osteopathie is een compleet en boeiend vak dat volop in beweging is. Een osteopaat laat mensen bewuster met hun gezondheid omgaan.

Ervaren in het behandelen van als onverklaarbaar bestempelde klachten

Diverse klachten, zoals chronische lage rugpijn, buikpijn, hoofdpijn of darmklachten, kunnen een uiting zijn van een verstoorde balans in het lichaam. Osteopathie richt zich op het herstellen van de balans in het lichaam en blijkt daardoor voor veel onbegrepen klachten een nuttige geneeswijze te zijn. Zeker bij klachten die vaak terugkomen of slecht herstellen.

Als een arts tegen u zegt: “U moet er maar mee leren leven” of “het zit tussen uw oren”, is het raadzaam ons te raadplegen. Wij hebben veel ervaring met het behandelen van als 'onverklaarbaar' bestempelde klachten. Osteopathie is hierdoor een nuttige geneeswijze en een goede aanvulling op andere disciplines.

Osteopathie kan voor iedereen nuttig zijn; ter preventie en ter voorkoming van terugkerende lichamelijke klachten. Wij werken nauw samen met andere disciplines, dit omdat er soms symptomen of klachten worden gevonden die niet direct kunnen worden thuisgebracht.

Maak direct een afspraak voor een behandeling

Osteopaat Patrick Cogenbach DO - MRO

Patrick Cogenbach is osteopaat DO – MRO sinds 2005 en heeft deze opleiding gevolgd aan de International Academy of Osteopathy. Voorafgaand heeft Patrick de opleiding Fysiotherapie gevolgd aan de Hogeschool Rotterdam, waar hij in 1999 afstudeerde. In 2005 werd het Centrum voor Osteopathie opgericht, waar meerdere disciplines aanwezig zijn om de patiënt op een zo breed mogelijk vlak te helpen met de klacht(en).

In de volgende jaren heeft hij veel ervaring opgedaan wat betreft het behandelen van volwassenen, kinderen en baby's. Ook in de topsportwereld heeft hij een aantal jaren het eredivisie tennisteam van Naaldwijk osteopatisch begeleid.

 

Patrick staat geregistreerd in het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO) en is lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO).

Gevolgde nascholing:

  • Osteopathie bij kinderen

  • Fascia Therapie

  • Geïntegreerde technieken van Frank de Bakker

  • Embryologie volgens Blechschmidt.

Bel met onze praktijk voor meer informatie: 070-3233 663 | 06-1351 8384