Veelgestelde vragen en links

 • Is osteopathie te combineren met andere therapieën?

  Osteopathie is prima te combineren met andere therapieën. Er wordt echter toch gevraagd om het in het begin bij één therapie te houden om het therapeutisch effect duidelijk te maken.

 • Is osteopathie een beschermd beroep?

  Osteopathie is een beschermd beroep, maar iedereen kan zich helaas osteopaat noemen. Alleen osteopaten die geregistreerd staan in het NRO (zie www.osteopatie-nro.nl) hebben de studie met succes afgerond en zijn bij alle verzekeraars en instanties erkend.

 • Is osteopathie een erkende vorm van therapie in de gezondheidszorg?

  Ja. Elke osteopaat die opgenomen is in het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO) is erkend. Zorgverzekeraars vergoeden alleen osteopatische behandelingen van een erkend osteopaat.

 • Voor wie is osteopathie geschikt?

  Osteopathie is geschikt voor iedereen. Een osteopaat is opgeleid om zowel baby’s, kinderen als volwassenen te kunnen behandelen.

 • Wat is het beste moment voor een baby om door een osteopaat behandeld te worden?

  Het ideale moment is kort na de bevalling. Dat is de periode waarin het proces van ontplooiing het meest actief is. Het is nooit te vroeg om uw baby door een osteopaat te laten behandelen. De gevolgen van stress en van inwerkende krachten die de baby ervaart, kunnen het best zo snel mogelijk verholpen worden.

 • Wat kost een osteopatisch consult gemiddeld?

  Een behandeling osteopathie in Nederland kost gemiddeld 50 euro per half uur (exclusief 21% BTW). Het eerste consult duurt vaak langer en kan dus ook duurder uitvallen in verband met de onderzoekstijd. Dit is een gemiddelde, het is raadzaam u van tevoren te informeren omtrent de consulttarieven!

 • Zit osteopathie in het verzekeringspakket?

  Osteopathie wordt door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Het is raadzaam uw verzekeraar te contacteren over de hoogte van de vergoeding.

 • Moet ik eerst een doorverwijzing van de huisarts hebben?

  Het is niet noodzakelijk een verwijzing te halen bij uw huisarts, ook niet voor de verzekeraar om de behandeling(en) vergoed te krijgen. Met uw goedvinden wordt de huisarts op de hoogte gesteld van de behandelingen en het resultaat.

Bel met onze praktijk voor meer informatie: 070-3233 663 | 06-1351 8384